"Innovation inspired by your skin"

About

Nisha Van Wanzeele

Nisha is de oprichter van Mimique Skincare en Mimique Healthcare.

Mimique Skincare: externe verzorging van de huid
Ze deed jarenlang onderzoek naar ingrediënten die worden verwerkt in huidverzorgingsproducten en de effecten ervan op onze menselijke huid. Vermits onze huid het grootste orgaan is van ons lichaam, is de kwaliteit van huidcrèmes cruciaal. Kwaliteit omvat 2 dimensies: veiligheid en werkzaamheid. Tijdens haar jarenlange research ontdekte Nisha dat het gros van de huidcrèmes, zowel in winkels als apotheken, niet alleen schadelijk & onveilig zijn bij dagelijks gebruik, maar ook nauwelijks werkzame stoffen bevatten. Alles is bovendien één pot nat. Enkele multinationals beheersen het volledige huidverzorgingslandschap. Een mooi voorbeeldje van een multinational is de allomgekende L’oréal groep. Deze groep covert diverse merken die via verschillende verkoopskanalen worden verkocht: Lancôme, Yves Saint Laurent, Biotherm, Kiehls, Clarisonic, Garnier, Vichy, La Roche Posay. Nisha analyseerde de verschillende ingrediëntenlijsten van deze en andere merken en kwam tot de frappante vaststelling dat de inhoud van bijvoorbeeld een Vichy gezichtscrème in de apotheek niet veel verschilt van een L’oréal gezichtscrème in de supermarkt. Er zitten minder allergene stoffen in, maar het is alvast niet werkzamer. De consument wordt op continue basis voor de gek gehouden. De scheidingslijn tussen verleiden en misleiden is flinterdun. Sluwe marketing en pseudo-wetenschappelijke onderzoeken worden ingezet om de consument allerlei troep aan te smeren.

Nisha kampte zelf jarenlang met een zware huidproblematiek, en probeerde allerlei crèmes uit: van zeer goedkoop tot zeer duur, van klassieke tot bio merken, van supermarkten tot apotheken. Haar portemonnee werd leger, maar haar huidprobleem kwam

Lees Verder

steeds terug. Ze bleef niet bij de pakken zitten, en ondernam concrete actie. Samen met een zeer ervaren & gerenommeerd laboratorium is Nisha beginnen ontwikkelen aan unieke huidcrèmes, met 100% focus op veiligheid, werkzaamheid, kwaliteit en zuiverheid. Na 2 jaar ontwikkelen, ontstond Mimique Skincare. Een exclusieve en innovatie huidverzorgingslijn dat radicaal verschilt van het huidige aanbod op de markt. Voor elkeen die bewust bezig is met zijn/haar gezondheid. Te koop in de de apotheek in uw buurt of online.

Mimique Healthcare: interne verzorging van de huid
Nisha focuste zich niet alleen op de externe verzorging van de huid. Ze deed ook uitgebreid onderzoek naar de oorzaak van veelvoorkomende huidproblemen waaronder eczeem, psoriasis, hypergevoelige huid, droge huid, acné, enzovoort. Ze startte dit onderzoek als reactie op de medische wereld dat krampachtig vasthoudt aan het symptomatisch behandelen van huidproblemen met medicatie waaronder cortisone, antbiotica, ro-accutane, de Diane pil, enzovoort. Als kind bezocht ze zelf diverse dermatologen die haar keer op keer cortisone voorschreven. Steeds opnieuw kwam haar eczeem de kop opsteken. Heel wat onafhankelijk onderzoek toont aan dat dé juiste voeding een zeer positieve invloed heeft op onze lichaamscellen, en dus ook op de gezondheid van onze huid. Dit ondervond Nisha aan den lijve. 6 maanden na het aanpassen van haar voeding was ze volledig eczeemvrij, en dat is ze nu nog steeds. Ook in kader van anti-aging is dé juiste voeding van cruciaal belang. Een gezonde & vitale huid begint in uw keuken. Men zegt niet voor niks : “je bent wat je eet”. Volwassenen en kinderen met lichte tot zware huidproblemen die overschakelen op een juist voedingspatroon met minder gluten, minder zuivel, minder snelle koolhydraten en minder suikers merken na 3 à 6 maanden al een opmerkelijk herstel van de huid.

Tijdens haar jarenlange onderzoek werd haar één en ander duidelijk: in de cosmetica & pharmaceutische wereld primeren economische motieven boven gezondheidszorg. Elke business waar veel geld te verdienen valt, trekt menig business lui aan die vooral uit zijn op snel rijk worden.

In 2010 richtte Nisha het online magazine www.gezondehuidverzorging.be op. Deze website bevat objectieve analyses van huidverzorgingsmerken, artikelen over de correlatie tussen voeding en een gezonde huid, informatie over de veiligheid van cosmetische ingrediënten. Ze werd per mail overspoeld met vragen. Ze was blijkbaar niet de enige die kampte met een huidproblematiek. Even later besloot ze een eigen praktijk te starten zodat ze ook anderen professioneel kon verderhelpen. Mensen vanuit heel België en Nederland komen naar Gent afgezakt voor een lange termijn oplossing voor hun huidprobleem ( acné, eczeem, psoriasis, etc.). Nisha behandelde reeds honderden mensen met lichte tot zware huidproblemen. Ze toetst de theorie af in haar privé praktijk: wat werkt echt, en wat is kwakzalverij? 80% van de mensen die bij haar op consultatie komen, en die bereid zijn hun voedingspatroon aan te passen in combinatie met de Mimique huidcrème, kan ze met succes behandelen. Men hoeft zelden terug te komen. Na al die jaren onderzoek en praktijkervaring heeft ze een rode draad gevonden, en kan ze een aantal gefundeerde conclusies trekken. Het is haar passie, en doorheen de jaren heeft ze een unieke expertise opgebouwd. Haar geheim: ze focust zich zowel op de externe als interne verzorging van de huid, waardoor maximale huidresultaten worden geboekt.

Stel jezelf even de volgende 2 vragen:
- hoeveel huidverzorgingsmerken doen moeite om hun klanten ook concreet en uitgebreid voedingsadvies te geven?
- Hoeveel artsen/dermatologen ken je die, tijdens hun consultatie, tijd uitrekken om informatie te geven over dé juiste voeding?
Ondanks het feit dat de combinatie van huid-eigen crèmes én de juiste voeding cruciaal is voor een gezonde & vitale huid op lange termijn, is Nisha de eerste & enigste die dit combineert in de dermatologie. Nisha richtte met dit doel in gedachten Mimique Skincare en Mimique Healthcare op. Laat u alvast aangenaam verrassen door deze frisse & nieuwe wind.

X

Selecteer uw online apotheek :

www.farmaline.be www.onlinepharmabox.be